Elektromos főzőlapot vásárolnál? Most elmondjuk, hogy miért érdemes az indukciós főzőlap mellett dönteni! A Jó fej villanyszerelő válaszol. 

TUDTAD? Az indukciós főzőlapok gyorsabban melegítenek, és nagyobb hatásfokkal alakítják az elektromos áramot hővé, így energiatakarékosabb az elektromos indukciós főzőlap, mint az elektromos fűtőszállal működő hasonló eszközök. Az energiatakarékosság másik oka, hogy a tűzhely körül lévő levegőt nem melegíti, így nincs ilyen jellegű veszteség.  Az indukciós főzőlap mellet szól, hogy biztonságosabbak, mivel a hő csak az edényben keletkezik. 

ÉRDEKESSÉGEK AZ INDUKCIÓS FŐZŐLAPRÓL

James Clark Maxwel fedezte fel a XVIII.században, hogyha fém kerül egy mágneses mezőbe, akkor hő keletkezik. Felfedezték, hogy ezt a technológiát a főzéshez is fel lehet használni köszönhetően James Clark Maxwel.

Az indukciós főzőlap főzőfelülete alatt indukciós réztekercsek kerültek elhelyezésre, és ha ezek áram alá kerülnek, akkor úgynevezett oszcilláció, azaz gyors rezgés jön létre, ami mágneses mezőt képez. 

Megjelenésre az indukciós főzőlap olyan, mint az üvegkerámiás változat, de itt nem a fűtőszalagok segítenek az étel elkészítésében.

JÓ, HA TUDOD!

Az indukciós főzőlap bekötését villanyszerelőre kell bízni. Nemcsak elővigyázatosság miatt, hanem azért is, mert a gyártó, forgalmazó csak akkor ad garanciát az indukciós tűzhelyre, főzőlapra, ha azt szakavatott villanyszerelő köti be. A Villanyosztag számlával és pecséttel igazolja a szakszerű bekötést!

A jó fej villanyszerelő válaszol…

Az elektromos főzőlap bekötéséhez is igénybe lehet venni az Otthonfelújitási támogatást?

Igen, az elektromos főzőlap bekötésére, sőt a villanykiállás kiépítésére is igénybe lehet venni az Otthonfelújitási támogatást. Erről itt irtunk bővebben.

Bízd ránk az indukciós főzőlap garanciális bekötését. Foglalj időpontot még ma, használd az indukciós főzőlapodat akár már holnap! Villanyosztag – a jó fej villanyszerelők